De bästa matstäderna i världen

Varför reser vi till de platser vi gör? Det är naturligtvis olika för var och en av oss. Det kan röra sig om allt från att njuta av det fina vädret och äta god mat till att vi har drömt om att få besöka en plats under hela vårt liv. Oavsett vad syftet med vårt resande är så kommer de matupplevelser vi har under tiden på resande fot att påverka vårt samlade intryck av den. Vi kommer därför i detta inlägg att presentera några av världens bästa matstäder. Notis: Hur stort och diversifierat utbudet av matupplevelser är i en stad avgör dess anseende som matstad. Det är utifrån dessa kriterier städerna i detta inlägg anses vara några av världens bästa matstäder. 

New York

Staden må vara känd för sina bagels och sin pizza, men det finns så många fler matupplevelser att upptäcka i denna kulturella smältdegel. New York rymmer inte mindre än 94 olika nationella kök. Det salvadoranska, peruanska, senegalesiska, cypriotiska och laotiska köket är alla exempel på de icke-amerikanska köken som finns att tillgå för den som vill variera smakintrycken på resan.

London

När du har kartlagt de bästa fish and chips-ställena i London så kan du botanisera runt i ett rikt matlandskap. Landskapet består av knappt 90 stycken olika kök från världen. Du kan alltså utan problem njuta av ett dussin olika kök på några dagar. Varför inte testa lokala favoriter, som det malaysiska, srilankesiska och burmesiska köket? Glöm inte heller att boka in en matupplevelse från det indiska köket, som London har kommit att förknippas med.

Chicago

Staden blev utnämnd till USA:s bästa restaurangstad 2017. Förutom Chicagos stolthet – Deep dish-pizzan, bör du under din vistelse prova det latinamerikanska, mexikanska, italienska, polska och honduranska köket. Om inget av dessa faller dig i smaken så finns det ett 60-tal andra nationella kök att välja mellan.

Paris

Även om du såklart ska ta dig tid att njuta av typiska franska rätter som ratatouille och löksoppa, finns det 65 andra nationella kök som är väl värda din uppmärksamhet. Prova gärna det algeriska, togolesiska, danska, pakistanska, australiensiska, schweiziska och beninska köket.

Melbourne

Vad som har gjort Melbourne till en av de bäst diversifierade matstäderna i världen är den kontinuerliga invandringen som har pågått i generationer. Resultatet av denna invandring ser vi genom att nationella kök så som det mexikanska, japanska, spanska, nordafrikanska och 60 stycken andra har etablerat sig i staden. Det har gjort att staden ses som en helig plats för matälskare.

Berlin

Du kanske har hört ordet ”Berliner” någon gång? Det betyder faktiskt munk (doughnut). Det är schnitzeln och stora kringlor (pretzels) som har satt Tysklands huvudstad på världskartan för mat. Men om denna typ av mat inte lockar dig så finns det 64 andra nationella kök att välja bland.

Dubai

Denna stad har mycket att erbjuda när det kommer till upplevelser generellt sett och så även när det gäller mat. Matkulturen i Dubai har sina rötter i tre olika matkulturer, iransk, libanesisk och arabisk. Staden rymmer många olika kulturer och nationella kök, men några lokala favoriter är Iransk Sangak (en form av tunnbröd gjort på vete), Lahem Bi Ajin (libanesiska tunnbröd som ofta kallas för arabisk pizza i folkmun) och grekisk moussaka.

San Fransisco

Den gyllene staden (The Golden City), som San Fransisco brukar kallas, har länge lockat matälskare världen över. I staden finns ett 60-tal olika nationella kök. Det mest intressanta får ändå sägas vara att staden påstås vara platsen där t.ex. surdegsbrödet, lyckokakan och martinin uppfanns.

Källa: thisisinsider.com

Great Facts – Paris

Nu är det dags att åter besöka den stad som är så vacker till sitt utseende att många städer runt om i världen marknadsförs som en lokal motsvarighet – Paris. Denna gång bjuds det, i likhet med inlägget om Barcelona för ett par veckor sedan, på intressanta och roliga fakta om staden.

Paris – ett populärt namn

Stadens namn är minst sagt ett populärt sådant. Som om det inte räckte med att andra städer i världen marknadsförs som en lokal motsvarighet till Paris, så finns det 38 städer i världen med Paris som namn.

Louvren – antalet besökare imponerar

Den som tycker om att besöka museum blir inte besviken i Paris. Cirka 170 museer finns i staden och juvelen i kronan är föga förvånande Louvren. Det är faktiskt så att det populära museet tar emot nio miljoner besökare under ett år.

Eiffeltornet – räddat av tekniska framsteg

Det var aldrig tänkt att Eiffeltornet skulle bli ett av Paris främsta, beständiga landmärken. Tornet var byggt för att dra folk till världsutställningen i Paris 1889 och år 1909 skulle det rivas. Men när detta skulle ske så hade ett nytt användningsområde för tornet uppenbarat sig. I och med att radiotelegrafen hade uppfunnits så fungerade det 324 meter höga tornet utmärkt som antenn.

Vinprovningen i Paris som stukade det franska självförtroendet

Frankrike är känt för sina viner och landets befolkning är stolta över den höga kvalité som de håller internationellt. Men en gång skedde det något som fick den franska självbilden att skaka något. Under en vinprovning i Paris 1976 där franska viner och kaliforniska viner jämfördes med ögonbindel så vann överraskande nog vinerna från Kalifornien. Det intressanta med detta är inte resultatet i sig utan reaktionen. Reportern som skulle skriva ett reportage om vinprovningen förbjöds att rapportera resultatet.

”Parissyndromet”

Det låter otroligt, men ibland måste japanska turister som besöker Paris skickas tillbaka till Japan, då de är i häftig chock efter att ha upptäckt att Paris inte är världens bästa plats. Det här tillståndet kallas ibland för Parissyndromet.

James Bond levde i Paris

Den populära karaktären James Bond är skapad utifrån brittiska MI6:s man i Paris – Wilfred ”Biffy” Dunderdale.

Ronden på sjukhuset i Paris som slutade illa

År 1793 gick en portvakt vid ett av sjukhusen i Paris vilse. En teori om försvinnandet är att han hade gått på jakt efter sprit i katakomberna. Portvaktens kropp återfanns elva år senare!

En kopia av Paris under första världskriget

Det är ett faktum att invånarna i Paris uppförde en kopia av huvudstaden under första världskriget. Denna kopia låg en bit ifrån originalet och hade som syfte att göra de tyska stridspiloterna förvirrade.

Letar du efter saker att göra i Paris? Kolla då in vårt utbud av upplevelser i staden: greatmemories.se/frankrike

Upptäck platser du inte visste fanns

Är du en resefantast som har bockat av de flesta resmål som man bara måste besöka, som New York, Paris, Rom och Barcelona? Du har helt enkelt sett det mesta som dessa platser har att erbjuda i form av sevärdheter och kultur. Den längtan som du känner är efter något annorlunda och mindre etablerat som alla turister inte har hittat till ännu. Det här inlägget bjuder på några platser som inte är lika kända som de ovan nämnda städerna.

Hutt Lagoon – Australien

Låter det otroligt med en lagun vars vatten skiftar i rosa, rött och lila? Hutt Lagoon bevisar motsatsen. Denna speciella strandsjö finner vi utmed Australiens koralkust, i området Port Gregory. Lagunens fantastiska färg beror på en hög halt av algen Dunaliella salina och färgen skiftar beroende på vilken tidpunkt på dagen du besöker den, vilket väder och vilken säsong det är.

Huacachina – Peru

Ungefär fem timmar söder om Perus huvudstad Lima, hittar vi en oas mitt i öknen. Det är det lilla samhället Huacachina, som har formats runt en naturlig sjö och som omges av väldiga sanddynor. Enligt legenden sägs sjön ha läkande krafter, något som kan komma väl till pass för de backpackers som hittar hit och vill testa på sandboarding eller åka dune buggies.

Thingvellir National Park – Island

En riktigt cool och unik dykupplevelse hittar vi i nationalparken Thingvellir på Island. Här kan du nämligen dyka mellan två kontinenter på en plats som går under namnet Silfrasprickan. Förutom att vattnet är förbluffande klart så går det fantastiskt nog att röra vid de två kontinenterna Europa och Nordamerika samtidigt på vissa ställen.

The Marble Caves – Chile

Marmorgrottorna som är belägna på en halvö vid sjön Lake General Carrera i Chile, är minst sagt fantastiska. Under årtusenden har vågor från sjön sköljt upp mot grottornas väggar, vilket har gett de fina marmormönstren.

Dongchuan Red Land – Kina

Ett synnerligen häftigt landskap hittar vi i södra Kina och staden Xintian. Det är Dongchuan Red Land, vars slående röda uppenbarelse beror på oxiderat järn och mineraler som finns naturligt i området. Det här är verkligen ett paradis för fotografer och backpackers.

Källa: thisisinsider.com

Great Facts – Barcelona

 

Har du varit i Barcelona eller drömmer du om att åka dit? Kanske känner du till en del av stadens sevärdheter så som Antoni Gaudís arkitektur med Sagrada Familia (Heliga Familjen) och Casa Milà i spetsen eller Barcelonas fantastiska stränder. Däremot kanske du inte känner till att Eiffeltornet planerades att byggas i Barcelona innan det blev uppfört i Paris. I detta inlägg har vi sammanställt en lista av mindre kända, intressanta fakta och påståenden om Barcelona.

Eiffeltornet i Barcelona?

Ett av Paris mest kända landmärken är utan tvekan Eiffeltornet, som färdigställdes lagom till världsutställningen i Paris 1889. Därför är det häpnadsväckande att Barcelona året innan hade chansen att få detta mäktiga torn uppfört i staden. Barcelonas makthavare tackade dock nej med motiveringen att det var ”för dyrt och för konstigt”.

Columbusmonumentet

Det finns ett stort monument över Christofer Columbus i slutet av Barcelonas huvudgata La Rambla, som byggdes år 1888 för att fira faktumet att Amerikas upptäckare kom från Katalonien. Men detta var ett stort missförstånd, då Columbus egentligen kom från Italienska Genua.

Det mystiska rutmönstret i Sagrada Familia

I den magnifika kyrkan Sagrada Familia finns det minst sagt många utsmyckningar att fästa ögonen på. En av de mer mystiska är det rutmönster som pryder en av kyrkans väggar. Varje ruta innehåller en siffra och den totala summan av siffrorna i rutorna blir alltid 33, oavsett om du räknar lodrätt, horisontellt eller diagonalt. Summan 33 sägs syfta på Jesus ålder vid hans död.

Casa Milà – Inspiration till Stjärnornas Krig (Star Wars)

Det påstås att upphovsmannen till filmerna om Stjärnornas Krig, George Lucas, har hämtat inspiration till figurerna i filmerna från en av arkitekten Gaudís kändaste byggnader – Casa Milà. Det är särskilt utseendet på Darth Vader och dennes stormtrupper som sägs vara skapade med byggnadens formgivning som förlaga.

Inga stränder i Barcelona utan olympiskt spel

Barcelona är känt för sina underbara stränder. Men det är ett faktum att utan sommar-OS i Barcelona 1992 hade de sju stränderna aldrig blivit verklighet. När det stod klart att staden skulle få spelen revs stora industriområden utmed vattnet för att ge plats åt stränderna som har gjort att Barcelona har utsetts till ”bästa strandstaden” av det välrenommerade magasinet National Geographic.

Barcelonas bilister – de sämsta i världen?

Med sina tre (rapporterade) bilolyckor i minuten (!) så är frågan om Barcelonas bilister inte konkurrerar om att vara världens sämsta.

Spökstationerna

Det finns gott om övergivna, underjordiska tunnelbanestationer i Barcelona. Staden rymmer tolv stycken till antalet och många påstås vara hemsökta av spöken. Därför kallas de också för ”spökstationer”. Den station som kanske har flest historier om övernaturliga fenomen kopplade till sig är stationen Gaudí.

Hemliga barer

Det drivs flera hemliga barer i Barcelona. De flesta av dessa barer drivs av människor som har ockuperat övergivna byggnader. Hur länge dessa barer existerar beror naturligtvis på hur uppmärksamma polisen är. Det bästa sättet att få reda på var dessa finns är att bekanta sig med lokalinvånare. De flesta av dessa hemliga barer har historiskt sett funnits i stadsdelarna Gracia, Raval och Barrio Gotic.

Planerar du att resa till Barcelona? Titta då på vårt utbud av upplevelser i staden (https://greatmemories.se/sv/produkt-kategori/europa/spanien/)

Ghost Bus Tour London – en skräckinjagande upplevelse

London är en av de städer som vi svenskar reser mest till. Språket och den geografiska närheten till de brittiska öarna gör sitt för de fina siffrorna som staden alltid får vid undersökningar av svenskarnas resvanor. Det är lätt för oss att boka en weekend till London om vi skulle vilja ta en paus från stressen i livet och byta miljö för en helg.

På senare år har intresset och fascinationen för det övernaturliga, mystiska och oförklarliga växt påtagligt. Det är många som med skräckblandad förtjusning räknar ned dagarna till att ett nytt avsnitt släpps av, till exempel, Creepypodden. Det är ett faktum att denna podcast tillsammans med andra inom samma genre, som Mordpodden och Spöktimmen, var några av de mest populära podcasterna under förra året. Vad finns det då för möjligheter till upplevelser på området bortom poddar, forumtrådar och filmer? För den som är intresserad av upplevelser på skräcktemat så kommer här en av de mer annorlunda upplevelserna i vårt utbud – Ghost Bus Tour i London!

Genom att boka in denna skräckfyllda tur, som garanterat kommer att ge dig kalla kårar, får du uppleva Londons mörkaste sida. London har minst sagt haft sin beskärda del av smärta och elände. Från de romerska krigen för nästan två tusen år sedan till seriemördaren Jack the Ripper. Stadens blodiga förflutna gör den till en plats för plågade själar och illasinnade andar. Med andra ord så är det en perfekt plats för dig som älskar historier från andra sidan! Följ med från Westminister Abbey till Towern i London och se stadens historiska platser för mord, tortyr och avrättningar. Din transport för denna annorlunda upplevelse är en klassisk buss från 60-talet med ett kusligt förflutet och ett säreget utseende. Under turen bjuds du även på skräckteater med komiska inslag.

Om du letar efter andra upplevelser i London än Ghost Bus Tour London så följer du med fördel denna länk till vårt utbud: https://greatmemories.se/sv/produkt-kategori/europa/storbritannien/

Matupplevelser förgyller våra resor!

När du tänker tillbaka på de resor du har gjort i livet, vad fäster då dina tankar på?  Platser du har besökt, människor du har träffat eller mat och dryck som du har njutit av? Förmodligen tänker du på en blandning av allt detta och mycket mer. Föreställ dig följande scenario: du sitter tillsammans med dina närmaste vänner och ni drömmer er tillbaka till den där episka resan ni gjorde i USA eller Europa som studenter. Ni diskuterar ivrigt era minnen från resan och någonstans mellan Empire State Building och Ellis Island upptäcker ni att ni faktiskt är rätt hungriga. En av vännerna menar då att hen gärna hade ätit den där fantastiska hamburgaren från en liten lokal restaurang som ni testade på en av era upptäcktsfärder längs New Yorks alla gator och avenyer. Kommentaren sår ett frö och ni börjar diskutera andra matupplevelser som ni har haft på resande fot, ibland tillsammans, ibland åtskilda.

Matupplevelser spelar olika roller i vårt resande. För vissa resor är maten helt central, då själva syftet med resan var att nära ett växande mat-och vinintresse och under andra resor är maten och drycken pricken över i:et som gör resan till ett minne för livet. Jag kommer i detta inlägg att gå igenom ett litet urval av matupplevelser på olika destinationer från vårt utbud. Dessa matupplevelser kommer förhoppningsvis att förgylla ditt resande i framtiden.

I det mångkulturella New York hittar vi en magnifik Food Truck Crawl som låter dig prova rätter från hela världen, som koreanska short ribs, mexikanska quesadillas och belgiska våfflor. Du kommer kort och gott att få ta del av New Yorks bästa street food och även träffa människorna bakom den goda maten.

Vi flyger nu över atlanten till Europa och Italien. Där väntar matupplevelser i Rom, Milano och Florens på oss.

Upplevelserna Rom Pizza Tour, Milan Mat Tour och Florens Smakupplevelse Tour kombinerar den italienska maten med den italienska kulturen. Smakupplevelser på lokala restauranger, caféer och barer varvas med sevärdheterna i området du befinner dig i. När dessa upplevelserna närmar sig sitt slut är du förhoppningsvis mätt på intryck i mer än ett avseende. Här kommer ett utdrag från vad du kommer att få smaka på under Milan Mat Tour.

  • Culatello (raffinerad stekt skinka)
  • 24 månaders lagrad Parmaskinka
  • Artisan gelato (glass)
  • Melanzane alla Parmigiana eller Lasagne
  • Lokala, unika köttbullar
  • En traditionell milanesisk maträtt

 

För dig som vill ha en upplevelse med fokus på italienskt vin och hur dessa bäst kombineras med mat så rekommenderas våra vinprovningar som finns i alla de ovan nämnda italienska städerna (https://greatmemories.se/sv/produkt-kategori/europa/italien).

Vi lämnar nu Italien och tar sikte på Frankrike och huvudstaden Paris.

Paris Gourmet Mat Tour tar dig med till Latinerkvarteren som är lika berömda för deras mat som för deras rika historia och kultur. Latinerkvarteren ligger i centrala Paris, på vänstra stranden av floden Seine och tillhör de allra äldsta områdena i staden. Under turen bjuds du på mat av högsta kvalitet från lokala butiksägare som delar med sig av sina specialiteter. Du kommer under turen även att få lära dig var någonstans de mest berömda kockarna inhandlar sina råvaror.

Om du även är förtjust i franska sötsaker och bakverk så föreslås upplevelsen Sweet Tastes Paris Tour. Du kommer under denna upplevelse i området Saint German des Près få besöka konditorier som många anser vara några av de finaste i världen. Det bjuds därtill på konditorivaror som är lika mycket en fröjd för ögat som för smaksinnet. Macarons och choklad-ganascher står självklart på menyn!

Som ovan nämnt är det här endast ett litet urval av de matupplevelser som finns i vårt utbud. Om ingen av upplevelserna ovan matchade dina resetankar eller intressen så finns matupplevelser av alla dess slag på vår hemsida (www.greatmemories.se).

Upplev Kanarieöarna på nytt!

I det här inlägget är det dags att ta en närmare titt på ett av svenskarnas absoluta favoritresmål – Kanarieöarna.

Det svenska folkets relation till solen har frodats enda sedan charterresorna gjorde sitt intåg på den svenska resemarkanden på 1950-talet. Huvudsyftet med resorna har ofta varit att njuta av solens värme under lata dagar vid poolen eller stranden. Strandvistelsen har sedan varvats med en utflykt till någon närliggande stad för att upptäcka en del historia och kultur på nära håll. Det här inlägget kommer att behandla ett av de mest klassiska spanska resmålen -Kanarieöarna och ge prov på upplevelser som skiljer sig något från den typiska solsemestern.

Kanarieöarna tillhör Spanien, men ögruppen är autonom (självstyrande) och ligger utanför Afrikas nordvästra kust. Gran Canaria är ögruppens största ö och förknippas typiskt sett med just solsemester. Men denna ö har många upplevelser att erbjuda den som vill ge sig ut på äventyr. Under en äventyrsresa på ön i en Jeep 4×4 har du möjlighet att se delar av Gran Canaria och dess vackra natur, som du annars aldrig skulle ha sett. Vill du gå steget längre tar du en kameltur bort från vägarna och in i Arteara Valley. Denna dal bjuder på mäktiga kontraster, då den ligger mellan den bördiga, norra delen av Gran Canaria och den södra delen av ön som är ofruktbar.

På Gran Canaria finns även möjligheten att uppleva delfiner i deras naturliga miljö genom att åka på en delfinskådningskryssning. En upplevelse som definitivt ger minnen för livet.

Teneriffa är en annan ö bland Kanarieöarna som har mycket att erbjuda när det kommer till att beskåda ögruppens djur och natur. För den äventyrslystne finns möjligheten att uppleva valar och delfiner från kusten under en katamarankryssning. Under denna kryssning kommer du med stor sannolikhet se de magnifika pilotvalarna som faktiskt tillhör arten delfin och som alltså inte är valar. Vill du själv uppleva djurlivet under ytan så kan du simma och snorkla i en av Teneriffas naturliga vikar. Den som vill uppleva exotiska djur, men under än mer kontrollerade former beger sig till Loro Park där det går att se en rad spännande och intressanta djur, så som gorillor, tigrar och hajar för att nämna några. Ett besök på Loro Park kombineras med fördel med en dag på Siam Park. Här bjuds det fartfyllda attraktioner för den som vill, men även möjligheter till avkoppling på Siam Beach eller Lazy River.

Fler upplevelser som gör solsemestern till ett minne för livet finns på vår hemsida.

Välkomna!

Denna blogg är tänkt att vara en källa till inspiration för er som ska ge er ut på resande fot och letar efter nya och annorlunda sätt att uppleva ert resmål på. Förhoppningsvis kommer inläggen i bloggen att ge er nya uppslag och idéer på hur ni ska tillbringa er vistelse utomlands, som i slutändan gör att den blev ett minne för livet och det där lilla extra. Det var med visionen att erbjuda upplevelser som gör resan oförglömlig som denna sida skapades. Vi på Great Memories har ett stort intresse för resor i allmänhet, men kanske lite extra för landet USA. Det var under en resa i detta land som vi upptäckte att det fanns en myriad av upplevelser som resande aldrig får uppleva, om de inte har kontakter i landet som vet om att dessa existerar. Utifrån denna upptäckt startades sidan American Memories, som sedan har utvecklats till Great Memories, då vi snart insåg att det finns spännande upplevelser jorden runt som folk bör få ta del av.

New York, New York!

Eftersom denna sida skapades i svallvågorna av drömmen om det förlovade landet (USA), så känns det helt naturligt att det första inlägget i denna blogg handlar om den mytomspunna staden New York.

New York ligger vid Hudsonflodens mynning och är USA:s största stad sett till befolkning (cirka 8,5 miljoner invånare i staden New York och 19,6 miljoner om storstadsområdet räknas med). Det som gör New York speciellt är dock inte det stora invånarantalet i sig, utan snarare vad befolkningen har givit staden i form av karaktär och uttryck. Sedan stadens expansion och industrialisering i början av 1800-talet och fram tills idag, har staden kontinuerligt fyllts med människor av alla dess nationaliteter och från alla världens hörn. Det har bidragit till att göra staden till vad den är idag och det gäller för innehåll såväl som utseende.

Som resande möts du av stadens karaktär redan innan du har landat. Från luften går det nämligen att få en första upplevelse av New York City Skyline, som bjuder på imponerande skyskrapor i allmänhet och byggnader som Empire State Building och Chrysler Building i synnerhet. Vill man få en än bättre utsikt över New Yorks olika landmarks från första parkett och samtidigt uppleva något alldeles extra, så finns det möjlighet att ta en helikoptertur över staden och låta adrenalinet varvas med den extraordinära utsikten.

Det som gör New York till New York är ändå det faktum att staden är och fortsätter vara en smältdegel av olika kulturer, som saknar motstycke i västvärlden. Det gör att New York är Staden med stort S för alla olika sorters kulturella uttryck och intressen. Den som har en speciell relation till musikgenren Hiphop kan haka på touren Birth Place of HipHop till genrens rötter och de mest betydelsefulla platserna för Hiphopens utveckling i New York. Under denna upplevelse bjuds det även på personliga historier från guiderna och dansnummer. Är Jazz den stora passionen i livet tar Harlem Jazz Tour med en på en fullspäckad utekväll som bjuder på Jazz-klubbar av bästa kvalitet.

För den filmintresserade med skådespelarambitioner finns möjligheten att ta steget närmare drömmen om att bli filmstjärna genom att få lektioner av en erfaren skådespelare under en dag. Om inte skådespelarambitionerna finns, men väl ett stort intresse för filmer och tv-serier som utspelar sig i New York, så erbjuder olika arrangörer i staden upplevelser som tar en med till platser i TV-serier och filmer som Friends, Seinfeld, Bird Man, När Harry möte Sally och många fler.

När kvällen närmar sig efter en heldag i det mångfacetterade New York så är det dags att ta pulsen på utelivet i staden. Även här finns det möjlighet att hitta något som passar ens intresse, syften och humör för kvällen. Den som vill njuta av en härlig utsikt över staden, med en drink i handen, kan göra det med Rooftop Lounge Bar Crawl New York. Den här upplevelsen ger en möjlighet att mingla med riktiga New Yorkers på några av stadens bästa barer med utsikt över New York. Vill man istället uppleva pulsen på dansgolvet rekommenderas upplevelserna Exclusive Nightclub Crawl New York och Salsa Nightclubs New York. Båda dessa upplevelser tar en med till en rad av New Yorks mest exklusiva nattklubbar. Det som skiljer dem åt är, som namnen antyder, vilken musik som spelas.

New York har något för alla sorters intressen – musik, film, mat, mode eller bara en trevlig utekväll med vännerna. Om ni vill veta mer om de upplevelser som New York har att erbjuda så finns det många spännande och annorlunda upplevelser på vår sida.