Upplev Kanarieöarna på nytt!

I det här inlägget är det dags att ta en närmare titt på ett av svenskarnas absoluta favoritresmål – Kanarieöarna.

Det svenska folkets relation till solen har frodats enda sedan charterresorna gjorde sitt intåg på den svenska resemarkanden på 1950-talet. Huvudsyftet med resorna har ofta varit att njuta av solens värme under lata dagar vid poolen eller stranden. Strandvistelsen har sedan varvats med en utflykt till någon närliggande stad för att upptäcka en del historia och kultur på nära håll. Det här inlägget kommer att behandla ett av de mest klassiska spanska resmålen -Kanarieöarna och ge prov på upplevelser som skiljer sig något från den typiska solsemestern.

Kanarieöarna tillhör Spanien, men ögruppen är autonom (självstyrande) och ligger utanför Afrikas nordvästra kust. Gran Canaria är ögruppens största ö och förknippas typiskt sett med just solsemester. Men denna ö har många upplevelser att erbjuda den som vill ge sig ut på äventyr. Under en äventyrsresa på ön i en Jeep 4×4 har du möjlighet att se delar av Gran Canaria och dess vackra natur, som du annars aldrig skulle ha sett. Vill du gå steget längre tar du en kameltur bort från vägarna och in i Arteara Valley. Denna dal bjuder på mäktiga kontraster, då den ligger mellan den bördiga, norra delen av Gran Canaria och den södra delen av ön som är ofruktbar.

På Gran Canaria finns även möjligheten att uppleva delfiner i deras naturliga miljö genom att åka på en delfinskådningskryssning. En upplevelse som definitivt ger minnen för livet.

Teneriffa är en annan ö bland Kanarieöarna som har mycket att erbjuda när det kommer till att beskåda ögruppens djur och natur. För den äventyrslystne finns möjligheten att uppleva valar och delfiner från kusten under en katamarankryssning. Under denna kryssning kommer du med stor sannolikhet se de magnifika pilotvalarna som faktiskt tillhör arten delfin och som alltså inte är valar. Vill du själv uppleva djurlivet under ytan så kan du simma och snorkla i en av Teneriffas naturliga vikar. Den som vill uppleva exotiska djur, men under än mer kontrollerade former beger sig till Loro Park där det går att se en rad spännande och intressanta djur, så som gorillor, tigrar och hajar för att nämna några. Ett besök på Loro Park kombineras med fördel med en dag på Siam Park. Här bjuds det fartfyllda attraktioner för den som vill, men även möjligheter till avkoppling på Siam Beach eller Lazy River.

Fler upplevelser som gör solsemestern till ett minne för livet finns på vår hemsida.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *