Upptäck platser du inte visste fanns

Är du en resefantast som har bockat av de flesta resmål som man bara måste besöka, som New York, Paris, Rom och Barcelona? Du har helt enkelt sett det mesta som dessa platser har att erbjuda i form av sevärdheter och kultur. Den längtan som du känner är efter något annorlunda och mindre etablerat som alla turister inte har hittat till ännu. Det här inlägget bjuder på några platser som inte är lika kända som de ovan nämnda städerna.

Hutt Lagoon – Australien

Låter det otroligt med en lagun vars vatten skiftar i rosa, rött och lila? Hutt Lagoon bevisar motsatsen. Denna speciella strandsjö finner vi utmed Australiens koralkust, i området Port Gregory. Lagunens fantastiska färg beror på en hög halt av algen Dunaliella salina och färgen skiftar beroende på vilken tidpunkt på dagen du besöker den, vilket väder och vilken säsong det är.

Huacachina – Peru

Ungefär fem timmar söder om Perus huvudstad Lima, hittar vi en oas mitt i öknen. Det är det lilla samhället Huacachina, som har formats runt en naturlig sjö och som omges av väldiga sanddynor. Enligt legenden sägs sjön ha läkande krafter, något som kan komma väl till pass för de backpackers som hittar hit och vill testa på sandboarding eller åka dune buggies.

Thingvellir National Park – Island

En riktigt cool och unik dykupplevelse hittar vi i nationalparken Thingvellir på Island. Här kan du nämligen dyka mellan två kontinenter på en plats som går under namnet Silfrasprickan. Förutom att vattnet är förbluffande klart så går det fantastiskt nog att röra vid de två kontinenterna Europa och Nordamerika samtidigt på vissa ställen.

The Marble Caves – Chile

Marmorgrottorna som är belägna på en halvö vid sjön Lake General Carrera i Chile, är minst sagt fantastiska. Under årtusenden har vågor från sjön sköljt upp mot grottornas väggar, vilket har gett de fina marmormönstren.

Dongchuan Red Land – Kina

Ett synnerligen häftigt landskap hittar vi i södra Kina och staden Xintian. Det är Dongchuan Red Land, vars slående röda uppenbarelse beror på oxiderat järn och mineraler som finns naturligt i området. Det här är verkligen ett paradis för fotografer och backpackers.

Källa: thisisinsider.com

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *