Välkomna!

Denna blogg är tänkt att vara en källa till inspiration för er som ska ge er ut på resande fot och letar efter nya och annorlunda sätt att uppleva ert resmål på. Förhoppningsvis kommer inläggen i bloggen att ge er nya uppslag och idéer på hur ni ska tillbringa er vistelse utomlands, som i slutändan gör att den blev ett minne för livet och det där lilla extra. Det var med visionen att erbjuda upplevelser som gör resan oförglömlig som denna sida skapades. Vi på Great Memories har ett stort intresse för resor i allmänhet, men kanske lite extra för landet USA. Det var under en resa i detta land som vi upptäckte att det fanns en myriad av upplevelser som resande aldrig får uppleva, om de inte har kontakter i landet som vet om att dessa existerar. Utifrån denna upptäckt startades sidan American Memories, som sedan har utvecklats till Great Memories, då vi snart insåg att det finns spännande upplevelser jorden runt som folk bör få ta del av.

New York, New York!

Eftersom denna sida skapades i svallvågorna av drömmen om det förlovade landet (USA), så känns det helt naturligt att det första inlägget i denna blogg handlar om den mytomspunna staden New York.

New York ligger vid Hudsonflodens mynning och är USA:s största stad sett till befolkning (cirka 8,5 miljoner invånare i staden New York och 19,6 miljoner om storstadsområdet räknas med). Det som gör New York speciellt är dock inte det stora invånarantalet i sig, utan snarare vad befolkningen har givit staden i form av karaktär och uttryck. Sedan stadens expansion och industrialisering i början av 1800-talet och fram tills idag, har staden kontinuerligt fyllts med människor av alla dess nationaliteter och från alla världens hörn. Det har bidragit till att göra staden till vad den är idag och det gäller för innehåll såväl som utseende.

Som resande möts du av stadens karaktär redan innan du har landat. Från luften går det nämligen att få en första upplevelse av New York City Skyline, som bjuder på imponerande skyskrapor i allmänhet och byggnader som Empire State Building och Chrysler Building i synnerhet. Vill man få en än bättre utsikt över New Yorks olika landmarks från första parkett och samtidigt uppleva något alldeles extra, så finns det möjlighet att ta en helikoptertur över staden och låta adrenalinet varvas med den extraordinära utsikten.

Det som gör New York till New York är ändå det faktum att staden är och fortsätter vara en smältdegel av olika kulturer, som saknar motstycke i västvärlden. Det gör att New York är Staden med stort S för alla olika sorters kulturella uttryck och intressen. Den som har en speciell relation till musikgenren Hiphop kan haka på touren Birth Place of HipHop till genrens rötter och de mest betydelsefulla platserna för Hiphopens utveckling i New York. Under denna upplevelse bjuds det även på personliga historier från guiderna och dansnummer. Är Jazz den stora passionen i livet tar Harlem Jazz Tour med en på en fullspäckad utekväll som bjuder på Jazz-klubbar av bästa kvalitet.

För den filmintresserade med skådespelarambitioner finns möjligheten att ta steget närmare drömmen om att bli filmstjärna genom att få lektioner av en erfaren skådespelare under en dag. Om inte skådespelarambitionerna finns, men väl ett stort intresse för filmer och tv-serier som utspelar sig i New York, så erbjuder olika arrangörer i staden upplevelser som tar en med till platser i TV-serier och filmer som Friends, Seinfeld, Bird Man, När Harry möte Sally och många fler.

När kvällen närmar sig efter en heldag i det mångfacetterade New York så är det dags att ta pulsen på utelivet i staden. Även här finns det möjlighet att hitta något som passar ens intresse, syften och humör för kvällen. Den som vill njuta av en härlig utsikt över staden, med en drink i handen, kan göra det med Rooftop Lounge Bar Crawl New York. Den här upplevelsen ger en möjlighet att mingla med riktiga New Yorkers på några av stadens bästa barer med utsikt över New York. Vill man istället uppleva pulsen på dansgolvet rekommenderas upplevelserna Exclusive Nightclub Crawl New York och Salsa Nightclubs New York. Båda dessa upplevelser tar en med till en rad av New Yorks mest exklusiva nattklubbar. Det som skiljer dem åt är, som namnen antyder, vilken musik som spelas.

New York har något för alla sorters intressen – musik, film, mat, mode eller bara en trevlig utekväll med vännerna. Om ni vill veta mer om de upplevelser som New York har att erbjuda så finns det många spännande och annorlunda upplevelser på vår sida.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *